img
PIPIK AKCIÓBAN!
Csíped?

Slow TV egy tyúkudvarból

Tudtad, hogy a tyúkok a dinók legközelebbi leszármazottai? És hogy 100-nál is több arcot képesek felismerni? Hogy a tyúkanyó „beszél" a még tojásban lévő csibékhez, akik ráadásul válaszolnak is? Egy baromfiudvar élete csupa izgalom: van itt szerelem, szex, intrika, komoly (akár még fejvesztéssel is járó) csaták és persze sok-sok bicebócaság. Kövesd nyomon a közel 70 tyúk, valamint a gyöngytyúkok, nyulak, galambok és a bátor komondor életét élőben és összefoglaló videókban Bátorból, e csodás falucskából. Hidd el, Te is rá fogsz kattanni! 🙂

Interjú a gazdival

A HenFlixet létrehozó Bárányfelhő-bodorító Egyesület 2021-ben alakult.

Célunk a fenntartható fejlődés és környezetvédelem elősegítése vidéki kistelepüléseken, különös tekintettel a hátrányos helyzetű településekre. Vidéki kis- és őstermelői piacok létrejöttének elősegítése. A vidéki háztáji gazdálkodás ösztönzése, mintakertek létesítése. Népi építészet népszerűsítése, bemutatása. Gyermek és felnőtt rendezvények szervezése a fenntartható fejlődés, a növénytermesztés, állattenyésztés, kézművesség témakörökben.

Ennek részeként hoztuk létre a HenFlixet. A klímaváltozás elleni küzdelemben a háztáji gazdálkodás fontos szerepet kap, hiszen ezáltal csökkenthetjük karbonlábnyomunkat. Csak egy példa: az élelmiszer-szállítás háztartásonként körülbelül 8 tonna kibocsátást termel évente, ami az átlagos háztartás üvegházhatású gázkibocsátásának 11%-ának felel meg. Bízunk benne, hogy projektünk eredményeként mások is kedvet kapnak a tyúktartáshoz, de legalábbis másként tekintenek majd a tyúkokra, egyéb háztáji állatokra, a falusi életre. 

Emellett szeretnénk felhívni a figyelmet csöppnyi településünkre, a Bükki Nemzeti Park lábánál fekvő 390 fős Bátorra, mely tavaly egy tanösvénnyel is gazdagodott.

Egyéb programjaink